NewsLetter

Αφεντούλη 27 και Νεοσοίκων 

Τ.Κ.: 185 36 
ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 
 3ος όροφος

 Τηλ/Fax.: 210 4288056
  E-mail.: artiocenterpsf@yahoo.comΗ φυσικοθεραπεία οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ανθρώπου για κινητική ανεξαρτησία, να υποστηρίζει τη δυνατότητα του να στέκεται και να κινείται, να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις υπάρχουσες δυνατότητες του και να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του.


 
Υπηρεσίες
• Φυσικοθεραπεία

• Αποκατάσταση

• Χειροπρακτική

• Αθλητικές κακώσεις

Η φυσικοθεραπεία οφείλει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ανθρώπου για κινητική ανεξαρτησία, να υποστηρίζει τη δυνατότητα του να στέκεται και να κινείται, να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις υπάρχουσες δυνατότητες του και να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του.

Είστε ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις μας στο Πειραιά για να δείτε από κοντά την όλη διαδικασία κατασκευής ενός πέλματος (μέτρηση και κατασκευή σε 30 λεπτά).Η γραμμή παραγωγής μας συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας έχοντας άριστη κριτική από τους πελάτες μας.

Απόλυτη αποσυμφόρηση
• Αποκατάσταση ανισοσκελίας μέχρι ενός πόντου
• Σταθερή επαφή με το έδαφος
• Μείωση άκανθας
• Καμία επιβάρυνση για αρθρώσεις, μυς, συνδέσμους
• Πρόληψη και αποφυγή οστεοφύτων και βλαισού μεγάλου δακτύλου
• Αποκατάσταση της στατικής και ανόρθωση της σπονδυλικής στήλης
• Εξαφάνιση πόνου στην  περιοχή των ισχίων και των γονάτων
• Στατική εξισορρόπηση της φυσιολογικής πυελικής γωνίας
• Μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη μυϊκή δύναμη

Η υγιείς στάση αρχίζει στα πέλματα...

Η jurtin Medical είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ορθωτικών πελμάτων. Είναι η εταιρεία που εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής παπουτσιών για πρωταθλητές, καθώς και οι διασημότεροι ποδολόγοι στην Αμερική για τους ασθενείς τους.

Κατασκευή ειδικών πελμάτων σε παιδιά & ενήλικες κατά της:

Βλαισοποδίας, πλατυποδίας, κοιλοποδίας, ραιβοποδίας, άκανθας φτέρνας, πτώση μεταταρσίων, εσω-εξωστροφή ποδιών, υποδήματα & πέλματα για διαβητικό πόδι & για ρευματοειδή αρθρίτιδα.

SPIRAL DYNAMICS

Spiral dynamics is a concept of movement and therapy based on anatomical foundations, developed by the Parisian physiotherapist Yolande Deswarte and the Swiss medical doctor, Christian Larsen. Larsen had noticed that he had not been able to find satisfactory answers to questions relating to the musculosketical system in traditional medical literature and felt that he was somehow missing the bigger picture.
In the search for fundamental principles he studied, together with Yolande Deswarte, the human skeleton and the coordination of movement in newborns. They eventually discovered a previously unknown phenomenon, spiral-shaped structures in arms, legs and spine, as well as in the feet, which were responsible for the function of the respective body art. The spiral structure of the healthy foot results from the fact the forefoot is turned inward but the heel is turned outward. When the tree-dimensional connection is missing this will result in the incorrect positioning of the foot.
In more than ten years of research Larsen and Deswarte developed a complete system of movement and exercises that they named SRIRALDYNAMIK. Today, many medical doctors, dancers, athletes and physical education teachers use this system in their working techniques.Τα πόδια (άκροι πόδες) είναι το θεμέλιο του σώματός μας.
Επηρεάζουν την υγεία μας και την ευεξία μας.
Παρ όλα αυτά συχνά δεν τα μεταχειριζόμαστε σωστά. Μόνο όταν εμφανιστούν προβλήματα τους δίνουμε την προσοχή, που τους αξίζει. Προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από πολύ λίγη κίνηση, λανθασμένα υποδήματα, σε παιδιά ακόμα και από αδυναμία συνδέσμων λόγω της ανάπτυξης.
Η ραιβοποδία, η βλαισοποδία, η πλατυποδία, η πτερνική άκανθα και ο βλαισός μεγάλος δάκτυλος είναι ευρέως διαδεδομένες ασθένειες των ποδιών. Πολύ συχνά συνδέονται με πόνους, που αυξάνονται με την πάροδο των ετών. Για πολλούς ανθρώπους, γίνεται τότε το κάθε βήμα βάσανο.

Μικρά αίτια - μεγάλη δράση.
Σύμφωνα με νεότερες μελέτες προκύπτει, ότι τα προβλήματα των ποδιών προκαλούνται από εσφαλμένη θέση του οστού της πτέρνας. Εάν η πτέρνα φορτιστεί στην εσωτερική αντί στη εξωτερική πλευρά, τότε τίθεται σε λοξή θέση. Το οστό της πτέρνας, που στην περίπτωση αυτή γέρνει προς τα έσω, παρασύρει προς τα έσω και τον υπερκείμενο αστράγαλο. Έτσι βυθίζεται όλο το μετατάρσιο. Το παραπάνω οδηγεί στη συνέχεια στην επονομαζόμενη "στρέβλωση" του ποδιού και σε πόνους. Όλα τα οστά που υπέρκεινται της πτέρνας και της ποδοκνημικής άρθρωσης μετατοπίζονται ομοίως σε εσφαλμένη θέση. Με τον τρόπο αυτό δεν είναι πλέον δεδομένη η φόρτιση έλξης του αχίλλειου τένοντα. Η κατεύθυνση έλξης των μυών και των συνδέσμων μεταβάλλεται.

Αίτιο και αλυσιδωτές συνέπειες.
Οι πόνοι στα πόδια, τα γόνατα, τα ισχία, τους ώμους ή τον αυχένα, μπορούν να αποτελούν συνέπεια. Ζημιά μπορεί να εμφανίσει και η κροταφογναθική άρθρωση. Η πτέρνα είναι το βασικό στοιχείο του συνολικού κινητικού συστήματος. Εάν η πτέρνα γέρνει ελαφρά προς τα μέσα, μπορούν να εμφανιστούν ως συνέπεια προβλήματα στα γόνατα, τα ισχία, τη σπονδυλική στήλη και τους ώμους. Μια ευθεία πτέρνα επιφέρει μία ορθή στάση του σώματος. Μόνο τα συστηματικά ενθέματα Jurtin φέρουν την πτέρνα σε ορθή θέση.

Τα Ιατρικά συστηματικά ενθέματα Jurtin αποτελούν εξατομικευμένες λύσεις.
Αφού το ένθεμα δεν ισούται με ένθεμα.
Τα συνηθισμένα ενθέματα, που κατασκευάζονται βάσει αφρώδων αποτυπωμάτων, ηλιοτυπίας ή υπολογιστικών συστημάτων μέτρησης, σε καμία περίπτωση δεν διορθώνουν την εσφαλμένη αυτή θέση. Ο λόγος είναι προφανής: για την προσαρμογή των ενθεμάτων αυτών φορτίζεται το πόδι. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνεται μεν το αποτύπωμα από το πάσχον πόδι ( ραιβοποδία, βλαισοποδία, πλατυποδία κλπ.) αλλά όχι και το σχήμα, προκειμένου να διορθωθεί το πόδι κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί και πάλι να είναι σε ορθή στατική θέση. Επιπρόσθετα θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι η επένδυση των ενθεμάτων πλτυποδίας, που θα έπρεπε να ανακουφίζουν, είναι απόλυτα ακατάλληλη και προκαλεί επιπλέον μία εσφαλμένη φόρτιση πίεσης.

Μοναδική αποτύπωση.
Εντελώς διαφορετικά κατασκευάζονται τα ιατρικά συστηματικά ενθέματα Jurtin. Αυτά διαμορφώνονται άμεσα στο μη φορτισμένο πόδι. Ο εκπαιδευμένος τεχνικός Jurtin εργάζεται και μετα δύο χέρια στο πόδι και επαναφέρει την πτέρνα στην αρχική της θέση. ακολούθως προσαρμόζεται το ένθεμα άμεσα στο διορθωμένο πόδι μέσω τεχνικής κενού. Με τον τρόπο αυτό η πτέρνα τίθεται σε ευθεία θέση και ανορθώνεται. Δεν μπορεί να κλίνει ούτε προς τα μέσα, ούτε προς τα έξω. Έτσι επιτυγχάνεται για όλο το σώμα μία ορθή και σταθερή στάση. Μπορεί κανείς να πάει αμέσως στο σπίτι του με τα έτοιμα ενθέματα.

Να βοηθήσει όλο το σωμα.
Στόχος είναι να καταστεί πάλι δυνατή για τα πόδια μία φυσιολογική διαδικασία εκτύλιξης. Έτσι μπορούν να αποφευχθούν οι εξοστώσεις, μπορούν να σταματήσουν οι πόνοι στα γόνατα, τα ισχία και τη ράχη και μπορούν να φορτιστούν λιγότερο οι αρθρώσεις, οι μύες, οι τένοντες και οι σύνδεσμοι. Μία φυσιολογική θέση Trendelenburg μπορεί να εξισορροπηθεί στατικά, τα πεπτικά προβλήματα μειώνονται, η κροταφογναθική άρθρωση ανακουφίζεται. Απόλυτη εκφόρτιση πίεσης σε βλαισό μεγάλο δάκτυλο (συνεπάγεται: λιγότερες εγχειρήσεις).

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ:
Dr. Alexander Sikorski, χειρούργος άκρου ποδός, τμήμα μέριμνας άκρου ποδός Aachen:
Επιτέλους είναι εδώ: ορθοπεδικά ενθέματα υποδημάτων, που εκπληρώνουν τη βιομηχανική του άκρου ποδός και διορθώνουν τις εσφαλμένες αρθρικές θέσεις του άκρου ποδός. Ο Willy Jurtin διαπίστωσε, ότι η θέση του άκρου ποδός στην αστραγαλοπτερνοσκαφοειδή άρθρωση είναι αποφασιστική για τη σταθερότητα του άκρου ποδός στη στάση και το βάδισμα. Τα συστηματικά ενθέματα Jurtin ακολουθούν τους ίδιους βιομηχανικούς κανόνες όπως οι διορθωτικές μου επεμβάσεις στο πρόσθιο και στο οπίσθιο τμήμα του άκρου ποδός και συνιστώνται συνεπώς ανεπιφύλακτα για τη μη χειρουργική θεραπεία νόσων του άκρου ποδός.
Dr. Stephan Weber, ιατρός για χειροπρακτική θεραπεία, εφαρμοσμένη κινησιολογία, οστεοπαθητική, Villach:
H εφεύρεση του τροχού στην ορθοπεδική τεχνική - επιτέλους υπάρχουν ενθέματα υποδημέτων, που υποστηρίζουν το πόδι τόσο πολύ, όπως το έφτιαξε η φύση!
Dr. Ivan Ramsak, ιατρός γενικής ιατρικής, εφαρμοσμένη κινησιολογία, Klagenfurt:
Eργάζομαι από χρόνια λίαν επιτυχώς με τα συστηματικά ενθέματα Jurtin και λαμβάνω πολύ καλές κριτικές από τους ασθενείς μου. Με τα συστηματικά ενθέματα επιτυγχάνεται μια βέλτιστη οστική θέση και έτσι η εξατομικευμένη κινητικότητα των συνδέσμων. Πολλοί από τους ασθενείς μου δεν μπορούν πλέον να φανταστούν το περπάτημα χωρίς τα συστηματικά ενθέματα Jurtin.

Συστηματικά Ενθέματα Υποδημάτων Jurtin
Επιτέλους ενθέματα υποδημάτων, που είναι αποτελεσματικά!
Γνωρίζετε άραγε, πόσο σημαντικά είναι τα πόδια σας για εσάς?
Ας είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, πόσο συχνά σκέφτεστε τα πόδια σας? Ή μάλλον πόσο συχνά σκέφτεστε τι είναι καλό ή κακό γι αυτά? μάλλον πολύ σπάνια...
Κι όμως θα έπρεπε να το σκέφτεστε!
Επειδή στα πόδια είναι πολύ συχνά κρυμμένα τα αίτια για πολλά προβλήματα υγείας. Θα μπορούσατε ποτέ πχ. να σκεφτείτε, ότι άγνωστα σε εσάς προβλάματα των ποδιών, όπου συχνά δεν υπάρχει κανένας πόνος σε αυτά, μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων, των γόνατων ή ακόμα και των γνάθων.
Τα συστηματικά ενθέματα Jurtin εγγυώνται μια φυσική και υγιή κινητικότητα. Σκοπό έχουν, να βοηθήσουν ολόκληρο το σώμα, αφού τοποθετούνται ακριβώς εκεί, όπου ξεκινά το πρόβλημα, δηλαδή στην πτέρνα.
Τα συστηματικά ενθέματα Jurtin μεταθέτουν το οστό του άκρου ποδός στην ιδανική του θέση και βελτιστοποιούν με τον τρόπο αυτό τη στάση του σώματος, την άνεση βαδίσματος και την μετρίαση των κραδασμών. Μπορεί όμως να τα χρησιμοποιήσει κανείς και προφυλακτικά, προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση πόνων, που προκαλούνται από έντονη αθλητική δραστηριότητα.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι τα ιατρικά συστηματικά ενθέματα Jurtin είναι τα μοναδικά ενθέματα αποδεδειγμένης  διόρθωσης σε διαγνωσμένες εσφαλμένες θέσεις του άκρου ποδός.
40 ευρεσιτεχνίες του Dr. Dennis Brown, HΠΑ, συνηγορούν υπέρ αυτού!!!

Ο Willy Jurtin σας εύχεται πολύ χαρά και κυρίως ανετότερο βάδισμα με τα καινούργια σας ενθέματα.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ JURTIN
• Τα ιατρικά συστηματικά ενθέματα Jurtin είναι λεπτά, άνετα, δεν προκαλούν πόνο και ταιριάζουν σε κάθε άνετο υπόδημα. Τα φοράνε πολύ ευχάριστα και τα παιδιά.
• Η επιφάνεια αποτελείται από Angion, με βασικό στοιχείο τον άργυρο. Το Angion έχει αντιμικροβιακή δράση, διαγείρει την αιμάτωση και την οξυγόνωση.
• Καθαρίζονται με μία βούρτσα και χλιαρό νερό, ενδεχομένως και λίγο μηλόξυδο, που έχει αποσμητική δράση.
• Τα ιατρικά ενθέματα υποδημάτων Jurtin θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν μετά από 6 βδομάδες και εφόσον είναι απαραίτητο, να ρυθμιστούν εκ νέου.

JURTIN MEDICAL ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ
• Δεν είναι μαζικό εμπόρευμα, αλλά ατομικές λύσεις
• Προσαρμόζονται εξατομικευμένα με το χέρι
• Σταθεροποιούν το σύνολο του κινητικού συστήματος
• Δεν προκαλούν ενοχλήματα πίεσης
• Ταιριάζουν σε όλα τα άνετα υποδήματα
• Φροντίζουν για άμεση ανακούφιση
• Μπορούν να φορεθούν αμέσως